Krachtschilderijen zijn net als een krachtschild maar dan niet van huid maar gewoon van schildersdoek. Ook maak ik wel gebruik van natuurlijke materialen zoals leer, edelstenen, kralen en veren. 
De kleine schilderijtjes zijn geschikt om op een altaar te zetten (incl. schildersezeltje) en hebben krachtige symbolen.

 

Hier een lijstje met symbolen en hun betekenissen:

  • OHM: eeuwigheid, oneindigheid en het universum. De vier delen in het symbool zouden de vier fasen van
    bewustzijn symboliseren: wakker, slapen, dromen en in trance. Het symbool wordt als oorsprong gezien voor alle gebeden en mantra’s.
  • Moeder aarde: harmonie, wijsheid en natuurlijke evenwicht. 
  • Spiraal: teken voor de reis van het innerlijke leven en de ziel naar buiten. Het staat ook voor groei, en door de Kelten wordt dit als het symbool voor zon gebruikt. ook is het een oud symbool voor de godin, de baarmoeder, vruchtbaarheid, vrouwelijke slangenkracht, voortdurende verandering en de evolutie van het universum. 
  • Driedubbele Godin: een maangodin, met de fasen van de wassende, volle en afnemende maan vertegenwoordigen jeugd, moederschap en wijsheid.

 

Betekenis van een krachtschild:

De ronde vorm van krachtschilden symboliseert de eeuwige kringloop van de schepping.

De belangrijkste eigenschappen van een krachtschild zijn het bieden van bescherming en kracht. Sjamanen en medicijnmensen gebruiken krachtvoorwerpen tijdens hun rituelen en genezend werk. Elke boom, plant, edelstenen en dieren hebben ieder hun eigen kracht. Er wordt gebruikt gemaakt van natuurlijke materialen zoals stenen, kralen van hout of bot, veren en huiden.